Grote afspraak zaterdagavond in Top Division Women. Kortrijk Spurs en Basket Waregem werken de West-Vlaamse derby in de hoogste klasse van het damesbasketbal af.

Basket Waregem heeft nog niet gewonnen dit seizoen, maar dat zit T’Jollyn zeker niet dwars. Haar ploeg gebruikt dit gesloten seizoen zonder dalers vooral om heel veel ervaring op te doen. “Ik ben best wel tevreden met de matchen die ik al gespeeld heb dit seizoen”, vertelt Marie-Astrid T’Jollyn. “Ik heb al grote stappen vooruit gezet, maar dat geldt voor het hele team. Zowel individueel als team zijn we al sterk gegroeid. Ik denk dat we in de eerste matchen van het seizoen al veel mooie dingen hebben laten zien en dat we al verder staan dan vooraf verwacht.” 

De streekderby tegen Kortrijk Spurs had kunnen rekenen op honderden toeschouwers, maar zover komt het helaas niet. “Ik hoop dat de derby een aangename wedstrijd wordt, zowel voor ons als voor de toeschouwers thuis. Zo’n derby is toch altijd een iets specialere match waarin iedereen net dat tikkeltje meer kan. Wij zijn de underdog maar we zijn zeker niet van plan om hen iets cadeau te geven.” 

Het verschil tussen eerste landelijke en Top Division Women is meer dan een klasse verschil. “Het grootste verschil met vorig jaar is dat alles er sneller en harder aan toe gaat”, gaat T’Jollyn verder. “Dat is een van onze werkpunten als team, dat wij ook eens dat extra duwtje moeten durven geven.” 

Ook al valt er dit seizoen eigenlijk niets te winnen of te verliezen, toch heeft T’Jollyn de nodige ambities voor de resterende wedstrijden. “We zijn zonder verwachtingen aan het seizoen begonnen, maar na onze prestaties hopen we dat we toch enkele matchen kunnen winnen tegen de lager geklasseerde ploegen en misschien kunnen we zelfs eens verrassen tegen een van de topploegen. De prioriteit van dit seizoen blijft wel om iedere match te evolueren en stappen vooruit te zetten als team”, besluit T’Jollyn. 

Foto Eddy Lippens