Nils Strumane vertelt over de ploegvorming bij de damesteams van Kortrijk Spurs in landelijke.

“Het bestuur van Kortrijk Spurs en ikzelf hebben pas vorige week terug samen gezeten. Het werd een voorzichtig verkennend gesprek naar volgend jaar toe”, legt coach Nils Strumane uit aan Basket360.

“Er dienen nog heel veel gesprekken gevoerd te worden met alle speelsters en ook de sportieve lijnen en verwachtingen van de diverse ploegen moeten nog verder vorm krijgen. Ik wacht als coach dus nog even af.”

“Een langdurig contract binnen een bepaalde ploeg is vanuit het beleid van de club hoe dan ook niet mogelijk aangezien zij er voor opteren om na maximum 3 jaar van coach te wisselen.”

“Binnen onze B- en C-ploeg verwacht ik wel geen grote veranderingen, het is duidelijk dat men daar vooral zal verder werken met de eigen jeugdspeelsters. Een terechte beslissing want het is echt opvallend en ook opmerkelijk hoeveel talentvolle jeugdspeelsters men in de club heeft rondlopen.”

“Indien men deze lijn kan aanhouden dan is men in Kortrijk niet alleen verzekerd van topploegen op landelijk niveau, maar zullen ze ook op korte termijn tot de absolute top van België behoren.”

“Het is trouwens opvallend hoe men in België de kaart heeft getrokken van de jeugd. Tal van ploegen doen het prima met minder buitenlandse speelsters en eigen jeugdproducten, iets waar we op termijn op internationaal niveau toch voordeel uit moeten halen.”

“Het wordt nu uitkijken naar de wedstrijden van de komende weken waarbij een aantal regionale ploegen tegen elkaar uitkomen. Het is toch fijn als basketbalfreak om de basketmatchen op het hoogste niveau te kunnen volgen.”