Mathieu Coucke trekt voor de rest van het seizoen richting Mons-Hainaut in de EuroMillions Basketball League.

De speler van Kortrijk Spurs had eerder een aanbieding van Okapi Aalst op zak. “Maar dit ging uiteindelijk niet door”, vertelt Coucke aan KW. “Op dat moment testte ik positief op Covid-19. Mede daardoor verkoos het Aalsterse bestuur om voor eigen jeugd te gaan.”

“Dit was niet naar de zin van Defraigne die in me geloofde en bracht me in contact met Frank Demeulemeester van Mons-Hainaut die uitkomt in de EuroMillions Basketball League.”

“Eerst trainde ik er individueel, maar al vlug sloot ik aan bij de groep. Dit was voor mij een enorme aanpassing. Hier krijg ik ook een heel andere rol dan bij Kortrijk. Het tempo ligt dan ook beduidend hoger dan in Top Division One. De bedoeling is om volgend seizoen een met een dubbele licentie voor Mons en een tweedeklasser te spelen. De eerste optie zal Kortrijk zijn, maar ik ga zeker ook andere aanbiedingen in overweging nemen.”