Voorzitter Els Vannecke laat weten dat de club corona wel te boven komt, maar dat het vooral jammer is dat de jeugdspelers bijna een jaar hun favoriete sport moesten missen. En ze heeft ook een nieuwtje klaar. 

De stopzetting van de basketcompetitie bleek uiteindelijk niet tijdelijk. “Oorspronkelijk dachten we nog dat mits het nemen van allerlei voorzorgsmaatregelen in samenspraak met de Koksijde sportdienst de competitie zou kunnen blijven doorgaan”, vertelt voorzitter Els Vannecke aan Basket360. “Helaas, maar begrijpelijk werd die na twee competitiewedstrijden tijdelijk stopgezet.” 

“De onzekerheid wanneer die opnieuw zou kunnen van start gaan maakte het de club niet gemakkelijk.  Als bestuur heb je de verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor alle clubleden. Op een democratische manier werd er beslist om de jeugdtrainingen -13-jarigen te laten doorgaan, maar om niet deel te nemen aan de competitiewedstrijden. Op geregelde tijdstippen is er virtueel overleg om de stand van zaken op te volgen.” 

Alle aandacht gaat nu naar volgend seizoen. “Nu de knoop is doorgehakt om dit seizoen definitief stop te zetten kunnen we als bestuur al vooruitblikken naar het basketseizoen 2021-2022. De grootste slachtoffers zijn onze spelers en vooral onze jeugdspelers ouder dan 13 jaar. Een volledig seizoen zonder hun favoriete sport. Een jaar zonder basket zal zeker zijn impact hebben op de ontwikkeling van hun basketbalskills. Hopelijk komt er dit seizoen nog de mogelijkheid om op een alternatieve manier een kleine wedstrijdcompetitie te organiseren.” 

“Corona heeft ook een grote invloed op de financiële situatie van een club. Al onze clubactiviteiten, die naast een sociaal doel ook dienen om geld in het laadje te brengen, kunnen niet doorgaan. Ook alle inkomsten van onze barwerking vallen weg. Gelukkig lieten de meeste van onze sponsors de club niet in de steek en konden we rekenen op wat financiële steun van de gemeente Koksijde. Op deze manier staan we financieel sterk genoeg om het nieuwe coronavrije basketseizoen in tweede landelijke te starten.” 

“Het is alleszins de bedoeling dat iedereen aan boord blijft. Het huidige seizoen werd als het ware bevroren en het is de bedoeling dat bij ontdooiing het gewoon verder gaat. Ondertussen werden alle spelers bevraagd en iedereen heeft aangegeven te willen blijven. Er is wel nog plaats voor een ervaren speler die onze jonge eerste ploeg kan steunen. Onze ambitie is dezelfde als dit seizoen, het behoud realiseren en ondertussen ervaring opdoen voor de toekomst.” 

“Het is mijn grote wens om volgend seizoen opnieuw te starten met een damesploeg. Onder onze jeugdploegen hebben we immers enkele meisjesploegen die moeten kunnen doorstromen. Ook heb ik vernomen dat er nog enkele dames van de opgedoekte ploeg zin hebben om de draad terug op te pikken. Vandaar een warme oproep naar speelsters en een trainer die zin hebben om te komen basketten bij BBC Koksijde,” besluit Vannecke. 

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u