Brecht Guillemyn speelt volgend seizoen bij Kortrijk Spurs in Top Division One.

“Nadat hij zestien jaar geleden als jonge speler van Kortrijk Sport CB de wijde basketbalwereld introk komt Brecht vanaf het seizoen ’21-’22 eindelijk terug thuis”, staat er op de sociale media bij de club te lezen.

“Brecht behoeft bij de Kortrijkse basketballiefhebber weinig introductie. Al van jonge leeftijd bleek Brecht voorbestemd om grootse dingen te bewijzen op het basketveld. Het was dan ook niet te verwonderen dat hij reeds op 16-jarige leeftijd werd opgepikt door het Fanion team van Kortrijk Sport CB om aan de slag te gaan in 1ste landelijke.”

“Door zijn prestaties bij het Fanionteam van Kortrijk Sport liep Brecht al snel in de kijker van ploegen in hogere reeksen en er werd hem op 18-jarige leeftijd dan ook de mogelijkheid geboden om aan de slag te gaan bij het toenmalige Liefmans Power Wevelgem die net daalde van eerste naar tweede klasse.”

“Ondertussen maakte Brecht ook deel uit van de U16 tot U20 selectie van de Belgian Lions waar hij zo goed als iedere campagne actief was als kapitein van de selectie.In 2008 werd hij door Coach Eddy Casteels opgepikt als jonge shooting guard voor de Antwerp Diamond Giants waar hij Aleksander Lichodzijewski, zijn ploegmaat van zowel Kortrijk als Wevelgem, vervoegde om aan de slag te gaan zowel in de hoogste Belgische als Europese basketbalcompetitie.”

“Aangezien zijn universitaire opleiding evenwel nog moeilijk te combineren viel met basket op hoogste niveau besloot hij na twee jaar om een stap terug te zetten en zijn basketcarrière verder te zetten bij Oostkamp.”

“Na twee seizoenen in derde klasse besloot Brecht opnieuw een niveau hoger aan de slag te gaan bij Basket Waregem om er de ploeg onmiddellijk naar twee titels in drie jaar te loodsen in TDM1 en betwistte hij later nog verschillende spannende finales als kapitein van de ploeg.”

“Maar na enkele mooie jaren bij buur Waregem besluit Brecht nu om terug te keren naar de Club waar hij de jeugdopleiding heeft genoten die hem tot op het hoogste niveau mocht brengen.”

Brecht wenst in een eerste reactie zijn beslissing kort toe te lichten maar heeft vooral mooie woorden voor ION Waregem: “Wellicht de moeilijkste keuze van mijn sportieve carrière, maar na 8 fantastische jaren verlaat ik topclub Waregem en maak de cirkel rond bij de club waar het voor mij als 7-jarige begon. Via deze weg wens ik iedereen van de Waregem family uitdrukkelijk, en uit de grond van mijn hart te bedanken voor de jarenlange steun en trouw. Ik wens jullie het allerbeste toe in de toekomst, en we komen mekaar ongetwijfeld nog tegen in ‘den treffer’. Waregem draag ik mee in mijn hart, nu kom ik thuis.”

“Met de komst van Brecht tracht de Club haar ambities kracht bij te zetten om op termijn een Fanion ploeg uit te bouwen rond eigen Jeugd aangevuld met spelers met een Kortrijks basketverleden die hun basketervaring van op het hoogste niveau willen overbrengen naar hun jeugdige ploeggenoten.”

Het is dan ook de intentie van de Club om Brecht niet enkel op korte termijn in te schakelen als speler bij het Fanion team maar ook op lange termijn hopen wij met Brecht een basketfiguur aan boord te halen die een absolute meerwaarde kan zijn voor onze toekomstige Jeugdwerking bij de Kortrijk Spurs.”

“We zijn als Club dan ook bijzonder verheugd dat na Aleksander Lichodzijewski opnieuw een Kortrijks Jeugdproduct die op het hoogste niveau mocht spelen terugkeert naar de Club waar alles voor hem begon.”

Foto Facebook Kortrijk Spurs