Dylan Garcia speelt volgend seizoen bij United Ninove in eerste provinciale.

“Het begon allemaal toen mijn vriend en voormalig ploegmaat, Florent Gossart, mij belde om te komen trainen in zijn nieuwe club in Ninove”, vertelt Dylan Garcia aan Basket360.

“Ik was verrast om mijn oude coach van Okapi terug te vinden en ik kende enkele spelers, vooral van Aalst en Erpe-Mere. Tijdens de trainingen vonden de coach en de staf me goed spelen, mijn mentaliteit en mijn spel. Ze stelden me voor om bij het team te komen en na een overeenkomst tekende ik. Helaas door de corona heb ik maar één wedstrijd gespeeld.”

“Ik ken goed Ninove omdat ik daar familie heb die daar al vele jaren woont. Maar ik heb voor dit team gekozen omdat de spelers gemotiveerd zijn en ervaringen hebben. Er heerst ook een zeer goede sfeer bij de ploeg en staf en de club. Weer spelen met oud-ploegmaten als Steven Vlasschaert (Okapi Aalst) en Florent Gossart (Anderlecht) maakte me gelukkig.”

“Ik beschouw dit seizoen als een lange voorbereiding op het volgende seizoen. Ik zie dit jaar als een soort uitdaging waar ik me op voorbereid. Dit seizoen is geen seizoen waarin je je basketbal ontwikkelt, maar eerder op mentaal en fysiek niveau. Nu hoop ik zo snel mogelijk weer op de vloer te gaan. Ondertussen wijd ik mij aan mijn projecten en studies (e-business).”

“Het gaat natuurlijk vooral om de ontwikkeling van de club en ploeg. De ambitie van de club is ook om iedere match te spelen om te winnen, hard te trainen en zo hoog mogelijk te eindigen in het klassement.”

Wie is Dylan Garcia?

“Ik heb gespeeld in Anderlecht (jeugd), Okapi Aalstar (jeugd), Spirou de Charleroi (AWBB Cadetten, U21 Nationale en training met N3 en soms op bank), Excelsior (U21 Nationalen waar we de AWBB cup hebben gewonnen en 2e landelijk), Grand-Duché du Luxembourg (N3 + Basketball Academy waar ik vaak matchen speel in Frankrijk en Duitsland) en Erpe-Mere (2de Landelijk).”

“Ik ben een dynamische en snelle speler die kan shooten en ik ben ook een coach sinds 4 jaar in de jeugdcategorie (U14 – U16) in Anderlecht. Ondanks mijn jonge leeftijd heb ik al heel wat ervaring opgedaan in België en in het buitenland. Ik ben een speler die weet wat hij wil en weet waar hij heen wil.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u