Coach Dries Allemeersch zou met zijn ploeg graag de overstap van vierde naar derde provinciale maken.

“Als nieuwe Two-ploeg vorig jaar met een mix van landelijke jeugd en ervaren spelers die op een hoger niveau gespeeld hebben denk ik wel dat we op basis van de resultaten verdienen om een reeks hoger te spelen”, zegt coach Dries Allemeersch aan Basket360.

“We hebben al onze wedstrijden gemakkelijk gewonnen. De eerste twee competitiewedstrijden met meer dan 50 punten verschil. Zelfs winst in de beker tegen tweedeprovincialer Izegem zonder twee basisspelers. Iedere speler zal ook nog een jaar verder spelen.”

“Als coach vond ik het leuk om ervaren spelers van een hoger niveau te coachen, maar ook om de landelijke jeugd extra prikkels te geven en ze beter te maken en kansen te geven op seniorniveau. De intensiteit en niveau op training lag hoog.”

“Ook de mix van ervaren spelers met jeugd was goed. Veel spelers kunnen nog een veel hoger niveau aan en ook de jeugd kan doorgroeien naar een hoger niveau. Daarom heel graag in derde provinciale. Beter voor de andere ploegen, maar ook beter voor ons.”

“Als ik het lees doen ze de indeling op basis van de resultaten seizoen 2019-2020, maar wat met de nieuwe ploegen? Ik hoop dat Basketbal Vlaanderen mijn artikel eens leest, hoewel ik begrijp dat het niet evident is om daar een lijn in te trekken. Een bevraging aan de clubs? Misschien zijn we de enige ploeg die over wil.”

“Dan wil ik er nog bij zeggen, dat ik enorm veel respect heb voor zowel jeugd en senioren, voor de sfeer en groepsdynamiek die er was, zelfs al was het soms heel gemakkelijk tijdens de wedstrijden.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u