Hélène Verstricht speelt volgend seizoen opnieuw bij Antwerp Giants in eerste landelijke.

“Zoals elk jaar zijn er wel contacten met clubs, spelers, coaches om te vragen wat de plannen zijn voor het nieuwe seizoen en daarop is dit coronajaar geen uitzondering”, vertelt Hélène Verstricht aan Basket360.

“Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik een aanbod kreeg van DP World Giants. Ik ken de meeste meisjes er nog en ook coach Michel Jespers die ik nog ken van mijn vorige periode in Antwerpen keert terug.”

“Bij Giants had ik voordien twee mooie jaren en ze hebben me enorm veel kansen gegeven op alle gebied en dat maakte het kiezen nu wel wat makkelijker.”

“Eerste landelijke zal net als dit jaar een enorm sterke reeks zijn, maar de ambitie moet toch zijn om een plaatsje in de top 5 te veroveren. Gevolg is wel dat ik sneller dan voorzien afscheid ga moeten nemen van mijn teamgenoten bij Campinia Dessel na een veel te kort seizoen met amper 2 competitiewedstrijden.”

“We hebben tussendoor nog wel wat kunnen trainen op afstand, maar ook dat stopt na een tijdje omdat je voelt dat er niets meer komt. Dat alles maakt het ook enorm moeilijk om gemotiveerd te blijven.”

“Om mijn conditie te onderhouden ben ik dan maar zoals de meeste speelsters gaan lopen en gelukkig is het zwembad ondertussen ook alweer een tijdje open en gaan we ook elke week een paar keer baantjes trekken.”

“Naar volgend seizoen toe, hoop ik snel tot het gewenste niveau te kunnen groeien en opnieuw mooie momenten te beleven bij DP World Giants.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u