Jonas Dillen wordt de neiuwe coach van Notre Dame Leuven in tweede landelijke volgend seizoen.

“Ik ben begonnen als coach bij Notre Dame Leuven nadat Bieke De Mondt me gevraagd had om een jeugdploeg te coachen enkele jaren geleden”, vertelt Jonas Dillen aan Basket360.

“Ik heb naast mijn opleiding sport- en bewegingswetenschappen aan de KU Leuven mezelf heel sterk kunnen ontwikkelen binnen de club waarvoor ik zeer dankbaar ben. Het is altijd leuk om de theorie effectief ook in de praktijk te kunnen toepassen en qua niveau elk jaar te kunnen blijven groeien en bijleren.”

“Nadat de coach van onze eerste ploeg vorig seizoen stopte hebben Jef Neegers en ik geprobeerd om de trainingen en wedstrijden te kunnen laten doorgaan. Ik denk dat ik wel mag zeggen dat het klikte met de ploeg.”

“Het was dan ook leuk te horen dat de club en de speelsters mij de kans wilden bieden om te blijven doorgroeien en mijn eerste stappen in tweede landelijke te zetten. Het zal een hele aanpassing zijn maar de rode draad van het basketbal dat ik wil zien is simpel en efficiënt.”

“Voor volgend seizoen zijn we momenteel nog volop bezig met het uitbreiden van onze kern. We hebben enkele kadetten die uit onze jeugdwerking overkomen waar we ontzettend hard op inzetten. Daarnaast zijn er nog enkele gesprekken bezig maar daar kunnen we momenteel nog niets concreet over zeggen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u