Tonio Caruso ruilt volgend seizoen T&T Turnhout voor Gembo Borgerhout.

“Ik ben bij Gembo terechtgekomen doordat ik de coach van de eerste ploeg, Tom Van den Bosch, 1 jaar als coach heb gehad in Turnhout”, vertelt Tonio Caruso aan Basket360.

“In dat jaar heb ik ontzettend veel van hem geleerd en zag ik het dus zeker wel zitten om in een project in te stappen waar er voor mij op termijn groeimogelijkheden zijn naar de eerste ploeg toe.”

“Daarnaast ken ik Nancy Florus die nu tijdelijk de sportieve coördinatie van de seniors op zich neemt van haar vorige betrekking als coach bij Campinia Dessel, waar ik zelf 2 jaar gespeeld heb.”

“Ik koos voor Gembo omdat het voor mij de beste stap is in mijn ontwikkeling op dit moment. Ik stap mee in hun B-ploeg die in tweede landelijke speelt. De ploeg waar ik in terecht kom is een jonge, gemotiveerde ploeg binnen een gezond ambitieus en gestructureerd project van Gembo, ik kijk er dus heel erg naar uit.”

“Ik heb heel waardevolle en leuke jaren gehad bij Turnhout, een zeer hechte familieclub waar ik altijd graag gespeeld heb maar voor mij persoonlijk was het tijd voor deze stap. Het is ergens wel een risico om deze stap te nemen aangezien ik zeker was van een mooie rol bij Turnhout, maar soms is het noodzakelijk om een risico te nemen en daarmee een grotere stap vooruit te kunnen zetten.”

“Natuurlijk vind ik het jammer dat de competitie niet is kunnen doorgaan, maar volksgezondheid gaat voor mij altijd voor. Corona heeft ook veel tijd gegeven om aan andere dingen te werken, en hier heb ik dan ook echt gebruik van gemaakt.”

“Het moeilijkste voor mij was het contact missen met de ploeg en de mensen, want ik heb altijd wel een manier gevonden om te trainen maar dit was heel vaak alleen.”

“Ik denk dat de ambitie van Gembo is om zo goed mogelijk te presteren en tegelijk ook hun jeugd verder te ontwikkelen. Zelf ga ik altijd voor het maximaal haalbare!”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u