Britt Samijn trekt volgend seizoen van KB Oostende Bredene naar KB Gistel Oostende in eerste provinciale.

“Ik kwam vorig jaar in contact met coach Anja Vanhooren als mijn kinesiste toen ik een blessure opliep aan mijn enkel”, begint Britt Samijn aan Basket360.

“Dan begin je wel eens iets te vertellen over je basketervaring en je doelen naar de toekomst toe. Ze heeft me ook een paar keer zien trainen. Een drietal weken geleden nam ze contact op met me met de vraag of ik interesse had om haar ploeg te versterken.”

“Dit aanbod klonk wel heel aanlokkelijk gezien ik persoonlijk wel nood had aan vernieuwing. Bij KBOB was het sowieso nog een jaar U19 aangevuld met de Two.”

“Door de keuze van mijn studies is het voor volgend seizoen niet meer mogelijk om bij twee ploegen tegelijkertijd te spelen en te trainen. Momenteel zijn er nog heel wat vraagtekens bij KBOB naar volgend seizoen toe, zo was de keuze snel gemaakt.”

“Zoals bij zo velen is het stilzitten en het niet kunnen trainen in ploeg echt vervelend. Je mist de sociale contacten en de ontspanningsmomenten naast het online studeren. Ik verlang vooral terug om op een basketbalveld te staan en het match gevoel te ervaren. Iets wat ik de voorbije twee seizoenen vooral gemist heb.”

“Als jongste speelster hoop ik heel wat tips en tricks te krijgen van de ervaren medespeelsters. Ik laat het gewoon op mij afkomen, maar ik heb er een heel goed gevoel bij. Laat het basketseizoen 2021-2022 maar van start gaan… ik ben er klaar voor!”