De Belgian Lions wonnen met 88-65 van Denemarken.

“Deze kwalificatie betekent heel veel voor het Belgische basket”, vertelt bondscoach Dario Gjergja. “Ik moet op de eerste plaats mijn voorganger Eddy Casteels bedanken, die begonnen is met niets en dertien jaar lang uitstekend werk geleverd heeft.”

“Ik ben heel trots dat ik zijn werk mag voortzetten. Deze kwalificatie betekent heel veel voor het Belgische basketbal.”

“We waren toch wat nerveus, met missers achterin als gevolg. Na rust ging het een pak beter. Het vertrouwen groeide en we lieten de bal goed rondgaan. Aanvallend kwamen we er steeds beter uit en ik kan niet anders dan tevreden zijn met deze prestatie. Er heerst een goeie chemie tussen de spelers van deze ploeg, die ik tijdens de kwalificaties heb zien groeien.”

“Ze vechten altijd voor elkaar, het team komt voor het individu. Daarnaast staan er ook nog wel wat jongeren klaar. Mogelijk krijgen ze maandag tegen Tsjechië al speelkansen, want we zitten met wat blessures en dus zal ik misschien wel wat wijzigingen doorvoeren.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u