Zino Delsaux verlaat volgend seizoen eerstelandelijker Stevoort voor eersteprovincialer Lummen.

“Ik was de spelverdeler in de kampioenenploeg van Stevoort en voelde mij er uitstekend in mijn vel”, vertelt Zino Delsaux aan Het Laatste Nieuws.

“Toen de ervaren Martijn Hendrix overkwam van Lommel wist ik dat mijn speelkansen er zouden slinken. Martijn werd in 2019 nog verkozen tot speler van het jaar en steekt er in eerste landelijke bovenuit. Anderzijds, ik moet mijn rekening maken en met deze situatie kon ik moeilijk leven.”

“Martijn Hendrix is een oudere speler, maar het bestuur kon mij geen garanties geven dat ik volgend seizoen meer speelminuten zou krijgen. En om tweede guard te blijven in eerste landelijke, daar voelde ik mij niet goed bij. Ik heb het bestuur van Stevoort daarop op de hoogte gebracht dat ik op zoek zou gaan naar een nieuwe club.”

“Na drie mooie jaren bij Stevoort plots een andere club vinden met een mooi project was in eerste instantie niet simpel. Mijn papa Patrick heeft overal in het basketbal zijn contacten en Johnny Peeters, verantwoordelijke bij de heren van Lummen, nam snel contact met mij op.”

“Na een positief gesprek met het bestuur van Lummen geraakte de transfer in een stroomversnelling. Ik had meteen een goed gevoel bij het gesprek en hoewel ik van het Lummense bestuur enkele dagen bedenktijd kreeg, heb ik onmiddellijk de deal gesloten.”

“Ja, ik hoor je al afkomen met het is maar eerste provinciale en dus een flinke stap terug. In de eerste plaats krijg ik hier waardering en garanties op speelminuten. Plus het niveau van eerste provinciale is de laatste jaren gestegen. En er zijn nog meer positieve noten. Enkele kameraden spelen hier en waren razend enthousiast met mijn komst. Lummen is ook een club met ambitie. Dat bewijzen ze door snel te handelen en mij binnen te halen als vervanger voor Robin van Heukelom.”

Foto Jill Delsaux