Bert Wyseur zal volgend seizoen in Oostende coachen na zijn vertrek bij Kortrijk Spurs.

“Ik moet eerlijk bekennen dat het vertrek uit Kortrijk bij mij nog altijd nazindert. Maar goed, que sera sera zeker?”, vertelt Bert Wyseur aan Basket360.

“Ik zal de vele mensen in Kortrijk, waarvan een aantal toch echt vrienden waren geworden, erg missen, en ik wil de club danken voor de afgelopen succesvolle jaren. Ik hoop dat de spelers die ik de afgelopen jaren bijna dagelijks zag het zeer goed doen. Ik zal trots zijn als ze hun ambities waarmaken. Een heel aantal zat verveeld met de situatie, maar ik heb velen van hen geadviseerd bij de club te blijven.”

“Het is helaas vaak elk voor zich in deze wereld. Maar de basketwereld is een kleine wereld, en ik ben ervan overtuigd dat we elkaar vroeg of laat terugzien. Ik ga ervan uit dat de club na komend seizoen de stap zet naar het hoogste niveau en ik wens hen alle succes. Ik ben blij, samen met Jeroen Debaveye, daar de afgelopen vier jaren een klein beetje toe bijgedragen te hebben.”

“Ik was zeer blij met de Oostendse vraag via Mario Lusyne om in hun jeugdproject te stappen, hetwelk toch al jaren aan de Belgische top staat. Al was de keuze niet eenvoudig. Kiezen voor een seniorsploeg in 1ste of 2de landelijke leek me in vergelijking met een mooi project binnen [email protected] minder interessant.”

“Ook met LPD Donza en Jeugd Gentson werd gesproken over gelijkaardige projecten. LPD Donza is een traditieclub en wordt prima gecoacht. De ambitie waarmee en de manier waarop een club als Jeugd Gentson aan het werken is, maakte ook veel indruk. Ik wil hen nogmaals danken voor het uitgesproken grote vertrouwen, en kijk uit naar hun toekomst. Zoiets kan het basketbal enkel maar ten goede komen. Om maar te zeggen dat de keuze voor Oostende een duidelijk positieve keuze was. Het is ook een investering in mezelf gelet op de afstand, maar ik kijk uit om samen te werken met en te leren van betere coaches.”

“Bij [email protected] is het de bedoeling spelers op te leiden. Meer dan resultaatgericht te werken dus. Het is niet de bedoeling één topteam te maken bij de u18 bijvoorbeeld, maar door de structuur met Duva en BCO is het mogelijk om voor elke individuele speler een traject op maat uit te stippelen. In het belang van de speler zelf, meer dan voor ploegresultaten op korte termijn te kiezen. Het doel moet zijn zoveel mogelijk spelers af te leveren in de u21-basketschool bij BCO en daarna zo hoog mogelijk.”

“Petje af voor Mario Lusyne die deze werking gaat coördineren en in het belang van de opleiding van elke speler denkt. De doelstelling is om met de u18-ploeg integraal ook in 3de provinciale te spelen om die talentvolle jongens een extra uitdaging te bieden. Ik vind dat voor mij geen stap terug. Het is voor die gasten de eerste kennismaking met seniorbasketbal om ze daarna hopelijk te zien evolueren richting nationaal of landelijk seniorbasketbal. Met die ploeg in 3de provinciale is het niet echt de bedoeling te promoveren trouwens.”

“Het is voor mij ook een bewuste keuze voor jeugdopleiding in een nieuwe structuur. In Kortrijk heb ik de afgelopen jaren veel zaken zelf kunnen bepalen qua visie en qua manier van werken. Nu zal ik werken in een bestaande structuur binnen een duidelijk project. De tijd zal het uitwijzen, maar ik zal heel erg mijn best doen. In Oostende vind ik met Tom Roels ook de coach terug waarvan ik in Wevelgem zóveel bijleerde op vele vlakken.”