Oxaco Boechout heeft zich voor volgend seizoen in Top Division One versterkt met drie spelers van Gembo Borgerhout.

“De ploeg is rond”, vertelt Eddy Faus aan Het Laatste Nieuws. “Er zijn inderdaad een paar jongens die de club verlaten. Gregory Nau gaat op een lager niveau spelen, hij kiest voor Fellows. En waar Vincent Peeters naartoe trekt, weet ik niet.” Basket360 ondertussen wel. Peeters gaat bij Kontich Wolves spelen.

“Belangrijker is dat onze twee steunpilaren aan boord blijven. Bert Van de Broek had ook dit jaar weer verschillende aanbiedingen op zak, maar blijft toch. Ook Nick Celis zien we volgend seizoen terug. Met de gerealiseerde transfers ben ik meer dan tevreden.”

“Het is de bedoeling om de kaart van de jongeren te trekken. De kern bestaat uit vijf jeugdspelers, waarvan drie opgeleid door de club. Oxaco is altijd een toonbeeld van goede jeugdwerking geweest.”

“We blijven in ieder geval ambitieus. Er zit voldoende potentieel in deze groep om een plaats in de top vijf te ambiĆ«ren. Vergeet niet dat Oxaco nog altijd de regerende kampioen is. Ieper werd vorig jaar tot kampioen uitgeroepen, en dat na een onafgewerkte editie.”

“Vraag me niet naar de zwakke broertjes in TD1. Bijna alle ploegen hebben zich versterkt ten opzichte van vorig jaar. Ik verwacht me aan een sterke competitie.”