Basics Melsele-Beveren heeft zijn huiswerk klaar voor volgend seizoen in Top Division One.

“Ikzelf blijf aan boord als coach”, vertelt Dave Van Den Brande aan Basket360. “Yorick Weyn is geen assistent coach meer. De combo jeugdcoach/assistent werd wat te veel. Ik ben wel tevreden dat hij bij de club blijft als jeugdtrainer. Het was een zeer aangename samenwerking.”

“Zijn opvolger is Nick Peeters. Nick is een jonge ambitieuze coach, die de combo jeugdcoach/assistent op zich gaat nemen en veel wilt leren de komende jaren.”

“Ik ben zeer blij dat bijna de hele groep terugkeert. Chapeau voor onze voorzitter, manager en het bestuur voor hun inspanningen. Gorremans, Hockins, Hemeleers, Vervoort, Anthonis, Baetens, Vandenberghe, Bouckaert en Bryan Vansande blijven allemaal aan boord. Zo verzekeren we de continu├»teit en kunnen we verder bouwen.”

“Zoals jullie eerder al reeds vermeld hebben stopt Enoch Derby door prive redenen en zal Jo Van Buggenhout andere oorden opzoeken. Spijtig van beide spelers, ik wens ze alle succes toe, het zijn beide topkerels.”

“Als vervanger voor Enoch, hebben we een overeenkomst met Daan Moens van Limburg United. De club en ik zijn zeer tevreden met deze nieuwe aanwinst. Daan zal ons een goede mentaliteit, werklust, agressiviteit en toughness bijbrengen. Zijn inside werk en goed shot zullen we optimaal proberen uit te spelen op zowel de 5- als 4-positie.”

“Er zit heel wat aanstormend talent aan te komen bij zowel U21 als de B-ploeg. Jongens als Roy Van Tetering, Stevo Exhause, Benjamin De Munck, Nicolas Bogaerts, Bjorn Van Sande, Djaelen Pauwels en nog enkele andere spelers staan te springen om zich te bewijzen en zo te kunnen meetrainen met de A ploeg. Plaats 11 en 12 tijdens de matchen is het doel voor deze jongen gasten. Het is aan hen om zich te bewijzen.”