Oxaco Boechout heeft zich voor volgend seizoen in Top Division One versterkt met drie sterkhouders van Gembo Borgerhout.

Laurens Van Den Hemel, Bryan De Valck en Toon Verschueren van Gembo Borgerhout spelen volgend seizoen bij Oxaco Boechout.

“Omdat ik heel mijn carrière voor Gembo heb gespeeld, zal de aanpassing aan onze nieuwe club voor mij allicht het grootst zijn”, vertelt Toon Verschueren aan Gazet van Antwerpen. “Sinds 2002 was ik lid van Gembo en ik zat nooit eerder in een situatie waarin ik een andere club moest zoeken, maar na een gesprek met Gembo-coach Tom Van den Bosch bleek al snel dat we niet meer op dezelfde golflengte zaten en dat was toch verrassend. Ik wist niet goed wat ik moest doen.”

“Gelukkig belde Eddy Faus, de coach van Oxaco, me enkele dagen later op en was de overstap naar Boechout snel beklonken. Ik begin aan een nieuwe uitdaging en hoop me dit seizoen te kunnen bewijzen. Ik kijk in ieder geval met veel plezier terug op mijn tijd bij Gembo.”

“Ook ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd in Borgerhout”, zegt Bryan De Valck. “Jammer genoeg behaalden we geen prijzen. Met Eddy Faus kom ik bij Oxaco een jeugdcoach van bij Antwerp Giants tegen. Ik ken hem al lang en verwacht veel van volgend seizoen. Ook het feit dat ik opnieuw samen kan spelen met mijn maat Bert Van De Broek geeft me energie.”

“Ik verwacht dat ik vooral de nadruk zal moeten leggen op mijn defensief werk, want dat is toch mijn handelsmerk. Ik ga vooral het familiegebeuren en de goede cohesie in onze groep bij Gembo missen, denk ik, maar soms moet je eens uit je comfortzone durven te stappen.”

“Ik heb een leuke tijd gehad in Borgerhout, maar er wacht nu een nieuwe uitdaging”, zegt Laurens Van Den Hemel. “Oxaco-coach Faus vertelde me dat hij echt in mij gelooft. Het moet ook klikken met de sportieve staf, hé, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Oxaco is net als Gembo een familiale club met ambitie. Ook het feit dat mijn makker Bryan De Valck mee de overstap maakt, is een serieus pluspunt.”

“En ik kan nu ook samenspelen met Nick Celis, toch één van de bezielers van het 3×3-gebeuren in België. Ik doe dat 3×3-basketbal heel graag. Het feit dat Gembo zijn spelers verbood om aan 3×3-toernooien deel te nemen, heeft mijn beslissing om te vertrekken, net als die van Bryan De Valck trouwens, toch mee beïnvloed.”