Kortrijk Spurs kan voor volgend seizoen terug rekenen op drie blijvers in Top Division Women.

“Youngsters Emma Vanthuyne, Cylia Ducoulombier en Jitte Baelen verdelen volgend seizoen het spel bij de Kortrijk Spurs!”, staat te lezen op de sociale media van Kortrijk.

“Op de guardpositie trekken de Kortrijk Spurs volledig de kaart van de jeugd.Emma Vanthuyne (° 2001) behaalde met de Young Cats in 2017 een zilveren medaille op het EK U16 – div B. In 2018 moest ze door schouderblessure forfait geven voor het EK U18. Door haar positieve houding en werkattitude blijft Emma grote stappen vooruit zetten en leidt het spel met overtuiging op de guardpositie. Haar driepuntshot is een grote extra troef die Emma steevast op het juiste moment uitspeelt.”

“Cylia Ducoulombier (° 2002) zette in 2017 de stap van Moeskroen naar Kortrijk: ze werd ondergedompeld in een intensief trainingsbad bij de jeugd en kon al snel de stap zetten naar de fanionploegen op landelijk niveau. Vorig seizoen kon ze al eens proeven van het allerhoogste niveau en dit jaar is ze een vaste waarde in de A-kern. Cylia kan heel hoge druk voeren in defense en haar versnelling in aanval heeft al menig tegenstander in verlegenheid gebracht. Zowel op de driepuntlijn als in drive kan Cylia belangrijke punten scoren.”

“Jitte Baelen (° 2005) zette vorig seizoen de stap van een jongensploeg in Wevelgem naar de meisjes U16 bij Kortrijk. Jitte is geselecteerd voor de topsportschool in Wilrijk waar ze dagelijks baskettraining op hoog niveau krijgt. Dit seizoen maakte Jitte haar intrede bij dames A waar ze door haar discipline, spelinzicht en heel snelle voeten, al heel snel haar plaatsje in de groep verdiende. Door een blessure is Jitte al een tijdje out maar wat we al te zienkregen van Jitte, is veelbelovend voor de toekomst !”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u