Kortrijk Spurs heeft een Amerikaanse versterking aangetrokken voor volgend seizoen in Top Division One.

De Amerikaanse versterking voor Kortrijk Spurs is Solly Stansbury. “De naam Stansbury zal bij menig basketkenner wel een belletje doen rinkelen”, zo staat te lezen op sociale media van de club.

“Solly is namelijk de zoon van voormalig NBA-speler Terence Stansbury (Seattle Supersonics en Indiana Pacers). Toen Terence in Frankrijk actief was als speler (Levalois) werd Solly, die nu zijn thuisbasis in LA heeft, er geboren waardoor hij de dubbele nationaliteit heeft (Frans – Amerikaans).Na zijn College periode bij de Richmond Spiders speelde Solly, na een kort intermezzo bij Leuven Bears, 2 jaar in Italië maar door de ondertussen gekende omstandigheden werd de competitie daar stilgelegd.”

“Solly is een 25-jarige polyvalente speler en dit zowel offensief als defensief. Zijn voormalige coaches loven hem omwille van zijn scorend vermogen en zijn sterke defensieve capaciteiten. Deze eigenschappen samen met zijn grote werklust, hoge trainingsintensiteit en uitstekende mentaliteit maken dat Solly een grote versterking zal zijn voor onze Fanion A Team!”

“Hij kiest uitdrukkelijk voor het project ‘Spurs’ omdat zijn persoonlijke ambities in dezelfde lijn liggen als het project van de Kortrijk Spurs.Solly gelooft in het bijzonder in het jeugdproject van de Club en heeft nu al toegezegd om zoveel mogelijk zijn ervaring te delen met onze Youngsters en zal dan ook regelmatig op de jeugdwedstrijden te zien zijn.”

“Met het aantrekken van deze eerste buitenlandse beloftevolle speler schakelt Kortrijk Spurs onmiddellijk een versnelling hoger en benadrukt hiermee nogmaals hun ambitie voor volgend seizoen.”

Foto Facebook Kortrijk Spurs

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u