Heren met Lier, dames met Sint-Katelijne-Waver.

Vanaf volgend basketseizoen bundelt Kangoeroes Basket Mechelen haar krachten met de basketclubs Guco Lier en Hema Sint-Katelijne-Waver. De nieuwe samenwerkingen kaderen in een breder traject waarin de Mechelse club haar veelbelovende toekomstvisie extra kracht bijzet: een missie die de continuïteit en kwaliteit van de werking bevestigt en verzekert voor de komende seizoenen.

Kangoeroes Mechelen en Guco Lier hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de volgende drie seizoenen. Op de agenda staat onder meer de verdere uitbouw van de jeugdwerking. “De evenwichtige samenwerking beoogt een maximale en kwaliteitsvolle doorstroom van jongeren naar het Heren A-team van Kangoeroes Basket Mechelen,” vertelt Kangoeroes-voorzitter Luc Katra.

De sterke jeugdwerking begint bij de Guco Academy, een traject dat met Niels Van den Eynde (Antwerp Giants), Vic Van Oosterwijck (Kangoeroes Mechelen) en Heleen Nauwelaers (Belgian Cats) al enkele topspelers heeft voortgebracht. “Guco Lier recruteert al jaren uit de eigen jeugd. De eerste ploeg in TDM1 (2e nationale) bestaat voor 90% uit eigen opgeleide spelers en wordt steeds aangevuld met beloftevolle jongeren. In dit concept kon Steve Ibens (head coach bij Lier, nvdr.) zich al vier jaar vinden en hij blijft dit graag mee uitbouwen,” aldus Guco-voorzitter Serge Vandriessche.

De samenwerking met Kangoeroes Mechelen bestaat erin dat de door Kangoeroes gerecruteerde talentvolle jongeren kunnen meetrainen met de profs van de Kangoeroes, terwijl ze ervaring opdoen door te spelen bij Guco Lier in TDM1.

Het is een win-winsituatie voor iedereen: zowel voor beide clubs als voor de jongeren zelf. Joppe Mennes, Milan De Clercq en Jo Van Buggenhout zullen vanaf volgend seizoen dit opleidingstraject met een dubbele licentie volgen.Sint-Katelijne-Waver

Een tweede stap in toekomstvisie van Kangoeroes Mechelen is de administratieve fusie met basketclub Hema Sint-Katelijne-Waver. Vanaf volgend seizoen bundelen beide clubs de krachten om uit te groeien tot een ware referentie in de basket- en topsportwereld – zowel in Mechelen als ver daarbuiten.

Basket Hema SKW staat niet voor niets bekend als de “beste meisjesopleiding van België”. De ploeg sleutelt gedreven aan de ontwikkeling van toptalenten bij alle jeugdploegen van de meisjes, met zicht op finaleplaatsen en de verdere uitbouw van een Europees topteam. Het project krijgt bovendien Billie en Becky Massey als boegbeelden, de beroemde tweeling van de Belgian Cats die voor drie jaar hebben getekend bij Kangoeroes Mechelen.

Voor Kangoeroes Basket Mechelen ligt de prioriteit op een professioneel damesteam met de nodige titelambities. De samenstelling van het team, onder leiding van head coach Diels en zijn coachingstaff, zal geheel gevormd worden in de lijn van het SKW-dna. Dat omvat o.a. Belgische speelsters met internationale professionele ambities alsook individuele begeleiding van toptalenten.

Kangoeroes Basket Mechelen etaleert onmiddellijk al enkele van haar ambitieuze plannen: een gooi doen naar een eerste Belgische titel en beker, maar tevens ook het samenstellen van een competitief team dat ook op Europees vlak de nodige doelstellingen realiseert.

De opzet van dit alles? Een vaste waarde worden en blijven op internationaal niveau en ook hier het allerhoogste te ambiëren: namelijk uitgroeien naar een competitief Euroleague-team met een sterke basis als onderbouw.

Bron: Kangoeroes Mechelen, Foto Ivan Plettinckx

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u