Ieperling Stijn Stevens gaf bij zijn huidige club Gent Hawks te kennen volgend seizoen geen deel meer uit te maken van de ploeg.

Hij is nog steeds op zoek naar een nieuwe club. Bij Basket SKT Ieper onderdak vinden lukte niet. “De beslissing komt honderd procent van mezelf om in Gent te stoppen”, vertelt Stijn Stevens. “De club wilde zeker nog met mij verder. Ik zag het echter niet meer zitten om vier keer in de week op en af naar Gent te rijden, zeker nu ik mijn eigen zaak volop aan het uitbouwen ben. Gent stelde zelfs voor om maar twee keer per week te trainen, maar dat kon ik tegenover mijn ploegmakkers niet maken. Dus ging ik op zoek naar een ploeg waar ik minder moet trainen, of die dichter bij huis is, waardoor ik minder tijd verlies.”

Minder willen trainen, dat heeft zijn gevolgen voor het niveau waarop je speelt. Stevens ging zelf langs bij Basket SKT Ieper. “Ik heb me inderdaad bij Ieper aangeboden”, gaat Stevens verder. “Zij trainen wel drie keer met de eerste ploeg, maar dat is dicht bij huis. Er was geen plaats in de One vertelden ze me, maar net erna legden ze Lars De Lepeleire vast. Een vreemde gedachte, zeker als je weet dat ze voor meer Ieperse jeugdproducten gaan.”Stevens wilde zelfs voor de Two-ploeg spelen. “Ik heb open kaart gespeeld. De B-ploeg heeft veel ambitie ook, dus was ik zelfs bereid in tweede landelijke te spelen voor Ieper. Ik sprak erover met enkele spelers. Ik kreeg van het sportief comité te horen dat ook dat geen mogelijkheid was, dus Basket SKT Ieper zal het volgend seizoen zeker niet worden voor mij. Jammer, want ik had er wel naar uitgekeken.”

En dus blijft Stevens op zoek naar een nieuw team. “Natuurlijk wil ik graag in landelijke spelen”, besluit Stevens. “Maar ik zou er zelfs niet van wakker liggen om in eerste provinciale aan te treden. Al moet de ploeg dan wel de nodige ambities hebben. Ik zou nooit kiezen voor een ploeg die blij is als ze het jaar erna opnieuw in dezelfde reeks spelen. Er moet ambitie zijn om hogerop te spelen.”

“Op dit moment ben ik nog in onderhandeling met een ploeg. Ze bekijken nu wat er eventueel mogelijk is, ook in combinatie met de spelerskern die er daar nu nog is. We zijn dus nog altijd in blijde verwachting, we zien we wat er uit de bus komt. Mijn job heeft sowieso voorrang, maar als ik me bij een club engageer, dan zal ik daar wel altijd het beste van mezelf geven om de doelstellingen te realiseren.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u