Amon Jeugd Gentson investeert fors in jeugdopleiding én versterkt heren seniorenploeg met oog op de toekomst.

“Het coronavirus mag dan het hele land en zeker sportief Vlaanderen al een heel jaar lam gelegd hebben, bij Amon Jeugd Gentson zijn coaching staff en bestuur alle basketters blijven challengen via online en ‘live’ (als de coronamaatregelen dat toelieten) trainingen en stabilisatie- en krachtsessies”, zegt voorzitster Sofie Moreels.

“Amon Jeugd Gentson, bekend in het Gentse en ver daarbuiten omwille van zijn brede sportieve jeugdopleidingen, wou niet alleen alle leden aan het sporten houden tijdens de opeenvolgende lockdowns, het bestuur wilde daarnaast ook hun verbondenheid met de club en hun mentale veerkracht behouden en versterken.”

“Alle ploegen bij de U8, U10 en U12 en de jongste deelnemers bij de multimove zijn het hele seizoen (op een korte onderbreking na) blijven basketten en voor de tieners werden doorlopend onlinesessies gehouden en worden sinds de versoepelingen ook volop buitentrainingen aangeboden.”

“Ook voor de senioren werden online kracht- en stabilisatiesessies op maat aangeboden en werd per 4 outdoor gesport. Op die manier verzekert de club een optimale voorbereiding voor een hopelijk quasi normaal sportief seizoen na de zomerstop.”

“Ontzettend veel jong baskettalent, zowel bij de meisjes als bij de jongens, werd de afgelopen jaren aangetrokken door de sportieve en pedagogische visie en filosofie van de Oost-Vlaamse basketbalclub. Sinds het seizoen 2019-2020 werden 6 extra jeugdploegen ingeschreven in competitie.”

“Met een sterke, jonge dameslichting in 1e en 2e landelijke is de toekomst voor het sterk stijgend aantal baskettende meisjes alvast verzekerd. Op korte termijn hoopt Amon Jeugd Gentson zo opnieuw met eigen jeugdtalent aan te knopen bij de absolute top in 1e landelijke en mogelijks zelfs eredivisie.”

“Ook in de herenwerking wil de club nu opnieuw de vruchten plukken van een sterke jeugdopleiding, die al meer dan 50 jaar diepgeworteld in haar DNA aanwezig is. Amon Jeugd Gentson heeft een strak meerjarenplan op touw gezet om talentvolle jeugd interessante perspectieven te bieden en op een doordachte en organische manier te laten doorstromen naar de top.”

“Het is dan ook geen geheim dat Amon Jeugd Gentson in 2019 de ambitie uitsprak om met de heren seniorenploeg te promoveren naar de landelijke reeks. Corona gooide jammer genoeg twee seizoenen op rij roet in het eten. De club slaagde er wel in om haar vaste kern in 1e provinciale te behouden en het team te versterken met 2 externe spelers (Louis Vervaeck en Anton Huyghe) van Haantjes Oudenaarde (dat besloot niet in te schrijven in TDM2). Dat ook talent uit eigen stal, Louis Vervaeck, terugkeert is een sterk signaal.”

“Een behoorlijke, sportieve injectie dus die de ambitie van de Gentse club alvast extra kracht bij zet. Kwatongen beweren dat de competitie voor het seizoen 2021-2022 daardoor al een uitgemaakte zaak zou zijn, maar voor dergelijke uitspraken zijn de Gentenaars alvast te nuchter. Stevig verder timmeren aan de ingeslagen sportieve weg, gefocust én met gezonde groeiambitie is alvast de baseline.”

“Daarnaast werden enkele topcoaches zoals Frank De Brucker en Steven Snoeck aangetrokken om de sterke jeugdploegen in niveau 1 verder te laten ontwikkelen, te begeleiden en een stevige brug te bouwen voor een vlotte doorstroming in de seniorenwerking van de heren.”

“Eén ding is duidelijk: als straks het coronabeest getemd is, staat Amon Jeugd Gentson klaar mét een meer dan ambitieus plan voor de eigen baskettoekomst.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u