BC Asse-Ternat trekt sinds enkele seizoenen ook de kaart van het meisjes- en damesbasketbal. Dit seizoen zou de club voor het eerst een U19-meisjesploeg in competitie brengen, maar corona gooide na 3 speeldagen al roet in het eten.

“Het is uiteraard jammer dat dit een verloren seizoen lijkt te worden maar de ploeg is daardoor zeker niet minder hecht geworden”, verduidelijkt Lara Moucheron, coach van de U19-ploeg. “Via digitale weg werd er veel contact gehouden en sinds buiten sporten opnieuw kan trotseren de meisjes regelmatig de koude om terug samen op het basketbalterrein te staan”.

Achter de schermen werd de vrijgekomen tijd gebruikt om aan de verdere uitbouw van de meisjestak te werken. “Volgend seizoen zal de club ook voor het eerst een U14 meisjesploeg in competitie brengen en verwelkomen we bij de U19 Lise Willems (Notre Dame Leuven) en Alix Avoki (LDP Donza)”, licht Kris Dée als sportief coördinator toe.

“Het aantal jeugdspeelsters bij onze A-ploeg in 2de landelijke zal duidelijk hoger liggen dan afgelopen seizoenen en onze B-ploeg in 1ste provinciale zal zelfs uit 80% youngsters bestaan.”

Ondanks de verjonging start de club ambitieus aan het derde seizoen in 2de landelijke. Kris Dée, die ook de rol van coach van de A-ploeg op zich neemt, is duidelijk: “Hoewel het leeftijdsverschil soms groot is klikte het bij de start van dit seizoen enorm tussen de “ervaren rotten” en de youngsters, zowel op als naast het terrein. Ik geloof persoonlijk sterk in de combinatie van de ervaring van speelsters als Katrien Vercauteren en Tine Wynants en de extra dynamiek die jonge speelsters als Hayley Coopman en Marie Maton kunnen brengen. Als alles meezit moet een plaats in de top 5 bij de mogelijkheden horen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u