Corona heeft ervoor gezorgd dat Frederik Geldof niet doorschuift van de Two naar de One bij Basket SKT Ieper, zoals dat min of meer gepland was.

Bruce Minne blijft nog twee seizoenen aan. Geldof ligt er echter niet wakker van.

Dat Geldof trainer blijft van de Two-ploeg in tweede landelijke maakt hem niet uit. “Ze hebben mij beloofd dat ik het mettertijd mag doen”, zegt hij. “Ik zit er ook niet op te wachten. De samenwerking met coach Bruce, met zijn assistent Fabrice en de coaches van de Three en de Four loopt ontzettend vlot. Dat zorgt voor een heel goed gevoel en ik kan ondertussen ook nog veel bijleren. Ik mag ook voor een stuk al mijn eigen ding doen en Bruce nam ook dingen van mij over. De goede samenwerking tussen de verschillende teams zorgt ervoor dat de spelers overal inzetbaar zijn.”

Met de ploeg in tweede landelijke was Geldof afgelopen seizoen goed gestart, misschien zelfs beter dan verwacht werd. “Mijn ploeg voor volgend seizoen blijft identiek dezelfde”, gaat Geldof verder. “Ik beschik over negen spelers en krijg nog aanvulling uit de Three-ploeg. Ik stond inderdaad versteld van het niveau dat we dit seizoen haalden, dat was veel beter dan we hadden durven dromen, maar natuurlijk heel goed meegenomen. We zitten natuurlijk met Avanti Brugge en Gent-Oost Eagles in de reeks, hopelijk verdwijnt er daar nog eentje van of misschien zelfs allebei.”

Ook voor volgend seizoen zijn de ambities weer om een rol van betekenis te spelen in de competitie. “We moeten van niemand anders dan die twee ploegen bang zijn. Al moeten we er dan wel op rekenen om compleet te kunnen aantreden. Blessures bij de One, waardoor spelers van de Two doorschuiven, kunnen nog roet in het eten gooien. Als we voltallig zijn, dan kunnen we potten breken in onze reeks. Daar ben ik hoe dan ook zeker van. We trainden goed en zullen dat ook volgend seizoen zo doen. Er was een goede klik en dat houden we zo. De spelers onderhouden hun conditie met fietsen en lopen. Hopelijk begint de competitie in september en mogen we het seizoen helemaal uitspelen deze keer”, besluit Geldof.

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u