Ondanks 39 lentes achter zijn naam is Mathias Vandenbroucke nog vol ambitie. In zijn zoektocht om op een zo hoog mogelijk niveau te blijven spelen ruilt hij voor volgend seizoen BBC Izegem in voor BBC De Westhoek Zwevezele.

Mathias Vandenbroucke zit nog vol ambities. De stap naar BBC De Westhoek Zwevezele moet dan ook in dat licht gezien worden. Lang geleden speelde hij al eens een seizoen in Zwevezele. “Op mijn leeftijd van 39 jaar ben ik nog altijd op zoek geweest om zo hoog mogelijk te trainen”, zegt Vandenbroucke meteen. Bij Zwevezele zal hij voornamelijk spelen bij de Two-ploeg in tweede provinciale, maar hij krijgt wel de kans om altijd mee te trainen met de One-ploeg in tweede landelijke. “En misschien kan ik zelfs nog wat meespelen met de eerste ploeg in landelijke. Natuurlijk blijft de tweede ploeg de absolute prioriteit voor mij.”

De ambities zijn er alvast met de Two-ploeg van Zwevezele. Dat was voldoende om te vertrekken bij BBC Izegem. “We hebben er heel wat talent rondlopen en het is de bedoeling dat ik hen mijn ervaring wat kan geven. Na een goed gesprek met zowel de trainer van de eerste als ide van de tweede ploeg en overleg met het bestuur koos ik resoluut voor dit avontuur. Vooral de ambities van de Two-ploeg spreken mij enorm aan.”

Een jaar met nauwelijks basketbal, dat wil Vandenbroucke niet meer meemaken. “Het moeilijkste was om niet meer te kunnen trainen”, besluit Vandenbroucke. “Het sociale contact dat je met de ploegmaten opbouwt heb ik ontzettend hard gemist. Dat is zo omdat ik dit spelletje zo graag speel. En als de seizoenen zoals nu maar enkele maanden duren, dan kan ik zeker nog mee tot op mijn vijftigste. Voor mij mag het allemaal zo snel mogelijk weer opstarten, ik kijk er ontzettend hard naar uit.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u