Werner Rotsaert coach van Avanti Brugge kijkt vooruit naar volgend seizoen.

“Avanti is nog altijd razend ambitieus en zo heb ik het graag”, vertelt Werner Rotsaert aan Het Nieuwsblad.

“Het doet mij terugdenken aan de tijd van vroeger. Een goed bestuur in een club is belangrijk. Door corona zijn we nu een jaartje verloren, maar dat maken we wel goed. En wie weet kunnen we alsnog naar eerste landelijke, want naar verluidt zijn nog een paar ploegen van plan om te stoppen. Met onze kern zou ik de stap zeker durven zetten. Enkel Jeroen Baele stopt, maar Niels Hofmans komt erbij.”

“Het zou mooi zijn om nog eens een avontuur mee te maken zoals destijds met de vrouwen in Koksijde. “Ik was nog speler toen ik die ploeg van rond de kerktoren in provinciale overnam. Nog geen vijf jaar later zaten we allemaal samen op het vliegtuig en trokken we Europa in. Onvergetelijke herinneringen.”

“Wie weet lukt het ook nog eens met Avanti. Top Division One moet nu het doel zijn en dan zien ze wel wat er nog mogelijk is. Ik weet dat eerste klasse hoog gegrepen is, maar er zijn nu meerdere licenties en ik schat dat 400.000 euro zou kunnen volstaan. We dromen nu misschien, maar ik leerde toch al dat niks onmogelijk is. Ooit werd ik als coach in de vroege namiddag kampioen met Ieper en ’s avonds won ik met Avanti de degradatiepoule en bleven we in eerste. Nog een jaar later klopten we Oostende en waren we de nieuwe leider.”