Overleg tussen het BOIC en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) en premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft niks opgeleverd.

Het BOIC drong aan op een vaccinatie voor de Olympiërs tegen midden april, volgende week dus. Die is er voorlopig nog niet. Na een overleg met Vandenbroucke en De Croo kwam er maar een matig antwoord. Het tweetal adviseerde de atleten om zich in te schrijven op de reservelijst van QVAX.

Sedert januari dring het BOIC aan om de atleten voor de Olympische Spelen met voorrang te vaccineren. Heel wat buitenlandse atleten kregen wel al hun vaccin. Er zouden zo’n 500 vaccins nodig zijn om de hele entourage voor de Spelen te vaccineren.

Een toediening van het vaccin kan de training enkele dagen moeilijk maken, een coronabesmetting kan voor heel wat vormverlies zorgen, is de redenering van het BOIC.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u