BC Tienen heeft zijn ploeg voor volgend seizoen in tweede landelijke bijna klaar.

“Andreas Audoore is inderdaad de enige nieuwkomer”, vertelt voorzitter Eddy Baackeljauw aan het Laatste Nieuws.

“Hij moet de ploeg op sleeptouw nemen als guard. Vorig jaar hadden we al een gesprek met hem, maar toen verkoos hij om in Aarschot te blijven. Nu konden we hem wel overtuigen.”

“In de kern vervangt hij Nick De l’Or, die vorig seizoen overkwam van Duffel. We hebben met hem gesproken. Hij kon ons niet onmiddellijk een antwoord geven op ons voorstel. Even wachten kon, maar uiteindelijk zijn we op zoek gegaan naar een vervanger.”

“Audoore was het resultaat. We kunnen nog een grote jongen (center/forward) onder de borden gebruiken. Momenteel zijn er gesprekken met een kandidaat, maar concreet is het niet. Als die tweede nieuwkomer er komt, is dat prima. In het andere geval gaan we gewoon door met de huidige kern.”

“Ronny Faes blijft de leiding behouden over de A-ploeg. We hadden bij het begin van dit seizoen een plan uitgetekend om het goed te doen in tweede landelijke. Aangezien er maar twee matchen konden gespeeld worden, had het weinig zin om alles overboord te gooien. Ik verwacht in het tussenseizoen weinig transfers. Ploegen die dat toch doen, moeten zichzelf in vraag stellen. Wij zagen geen enkele reden om het roer om te gooien.”

“Op het vlak van reeksindelingen verwacht ik geen wereldschokkende zaken. Twee of drie nieuwe tegenstanders is mogelijk, meer lijkt me onwaarschijnlijk. Misschien zullen enkele hoger spelende clubs stoppen en kan dat het landschap wat hertekenen. In de loop van de maand mei weten we meer.”