Helios Zottegem speelt volgend seizoen met hoofdzakelijk zelf opgeleide spelers.

“De sportieve cel van Helios heeft alleszins goed werk geleverd. We zullen ongetwijfeld nog moeilijke jaren kennen, maar dit is ons niveau”, zegt coach Matthieu Troubleyn aan Het Nieuwsblad. “We hadden het geluk dat we, toen de VBL de jeugdreeksen anders indeelde, onmiddellijk niveau 1 als label kregen. De praktijk is nu zo dat, Okapi uitgezonderd, de getalenteerde jeugd enkel bij ons terecht kan als ze op het hoogste echelon wil meedoen.”

“We gaan straks aantreden met een kern die hoofdzakelijk zelf opgeleide spelers telt. Domien Somers en de broertjes Gilles en Gauthier Colpaert zijn de enige uitzonderingen die de regel bevestigen.”

“Eerstgenoemde speelt hier ondertussen al tien jaar en kent de club door en door. Ook de Colpaerts maken ondertussen al deel uit van het meubilair. Al die andere spelers zijn jonge gasten die ik als coach ken van bij de jeugd. Het geeft enorm veel voldoening om hen nu te zien aantreden bij Helios A. Daarvoor doen we het allemaal, en met heel veel plezier.”