Philippe Mestdagh, bondscoach van de Belgian Cats, geeft zijn mening over de West-Vlaamse clubs in Top Division Women.

“Je voelt dat er iets leeft in de club en ze zetten nu de volgende stap naar semi professioneel”, vertelt Philip Mestdagh aan KW.

“Ze groeien gestaag en daar is hun vijfde plaats een mooie beloning voor. Ze begonnen heel goed aan het seizoen met een mooie zege in Luik. Met de blessure van Lara Gaspar misten ze enkele wedstrijden hun sleutelspeelster waardoor ze misschien een winst misliepen.”

“Ze hebben heel wat gevestigde waarden maar er ontbreekt een topspeelster. Ze moeten het nu hebben van hun collectief een heel sterke Lara. De zusjes Devliegher spelen ook een belangrijke rol, net als Silke Storme en Lisa Foucart.”

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u