Basket Vlaanderen besliste onlangs om de competitie te starten op 26 september, dit na een uitgebreide bevraging binnen de brede basketbal community.

Secretaris Bart Van Besien van Heren Avanti formuleerde het zo: “Bijna een jaar zonder basket is bijzonder lang maar achter de schermen hebben wij met het bestuur hard gewerkt om terug een rol van betekenis te kunnen spelen in tweede landelijke”, stelt hij.

“Voor wat betreft de aanvangsdatum, daar staan wij als club volledig achter. Zo hebben we een iets langere voorbereiding om op ons vertrouwde peil te geraken en hopelijk kunnen we in de zeer nabije toekomst nu eens onbezorgd gebruik maken van onze vernieuwde zaal in zijn volle glorie.”

Bij vraag naar een mogelijke promotie naar eerste landelijke of Top Division blijft Van Besien vaag. “Mocht de kans zich voordoen om alsnog een reeks hoger te spelen, gaan we die niet onbenut laten”, klinkt het nog.

Eenzelfde bericht van de leiding bij de Dames Avanti. “Wij waren vragende partij om een langere voorbereiding te kunnen plannen”, vertelt voorzitter Yvan Struyve. “Iedereen bij ons kijkt uit naar 26 september om na die lange inactiviteit terug van start te gaan met onze drie seniorenploegen.”

Tekst Geert Demuynck