Emma Meesseman pakte met Ekaterinenburg zondag voor de vierde keer de EuroLeague en evenaart daarmee het record van Ann Wauters.

Meesseman was in de finale topschutter met 19 punten. “Het was een fantastische finale, met een Emma die weer ongelooflijk schitterde in een team vol met sterren”, vertelt Ann Wauters aan Sporza. “Het is een ploeg met veel grote namen en heel veel ego’s, maar Emma blijft altijd het belangrijkste voor ogen houden: het team moet winnen. Daarin neemt zij altijd de beste beslissingen.”

Als topschutter kreeg Wauters niet de MVP-titel van de finale. “Daar heb ik me toch wel wat vragen bij gesteld”, zegt Wauters. “Voor mij was dat Emma. Maar ze mist misschien af en toe wat aandacht omdat ze ‘maar’ een Belgische is, al zal ze daar zelf niet van wakker liggen.”

Meesseman heeft ondertussen ook vier eindzeges in de EuroLeague op haar naam. “De laatste jaren hebben Rusland en ook Turkije de macht overgenomen. In die landen zit het grootste budget en dat hangt ook vaak samen met de resultaten. Toch had Ekaterinenburg het zondag niet zo makkelijk. Het blijft natuurlijk een ploegsport. Het is niet alleen maar de beste spelers bij elkaar zetten en de overwinning pakken.”

Kan ze zichzelf met Meesseman vergelijken? “Emma is toch een andere speelster dan ik. Onze positie is iets anders en de tijden zijn ook wat veranderd. Het spel is geëvolueerd. Ik heb nog vooral geleerd om met mijn rug naar de ring te spelen, terwijl Emma ook meer met haar gezicht naar de ring speelt en een goeie driepunter heeft. Dat heb ik gemist in mijn opleiding. Daarin is basketbal geëvolueerd. Op dat vlak is Emma zeker vollediger dan ik.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u