Voor het eerst zal België een ploeg afvaardigen op de FIBA Esports Open, het internationale kampioenschap voor landenteams in het e-basketbal, meer bepaald NBA 2k21 op de Playstation 5. Het tornooi met onze Belgian eLions vindt plaats in het weekend van 7-9 mei.

De FIBA Esports Open is dit jaar aan haar derde editie toe en het wordt veruit het grootste tornooi tot nog toe. Liefst 60 nationale ploegen nemen deel, verdeeld over zes regionale conferences. België vaardigt voor het eerst een mannenploeg af, de Belgian eLions. Zij nemen deel aan de European Conference, maar wel in de Next Generation categorie, de competitie van NBA 2K21 op de PlayStation 5.

Onze eLions treden op vrijdag 7 mei in actie. Dan wordt de groepsfase afgewerkt met wedstrijden tegen Italië om 19u00 en tegen Groot-Brittanië om 19u40. Bij een goed resultaat maken ze kans om door te stoten naar de play-off series op zaterdag en zondag. Alle wedstrijden zijn live te volgen via de kanalen van FIBA: Facebook, YouTube en Twitch.

Onze Belgian eLions worden gevormd door zes spelers. Kapitein Bryan Badjie (23), Emrecan Orhan (22), José Angel Narvaez Delgado (23), Olivier Potty (41), Johnny Hurchon (26) en Shawn Vervaeken (18) zullen op vrijdag 7 mei de nationale kleuren verdedigen. “Ik ben erg vereerd om als kapitein de eLions af te vaardigen”, zegt Bryan Badjie. “De mogelijkheid om je land te vertegenwoordigen op zo’n groot tornooi is gewoonweg ongelooflijk. Het is de start van een mooi avontuur.”

Samy Bessi, vice-president van de Belgian Esports Federation ziet de deelname van de Belgian eLions aan de FIBA Esports Open als een goede zaak voor e-sport in België. “De e-sport in België is zich volop aan het ontwikkelen en de sportwereld ziet er ook steeds meer het potentieel van in. De samenwerking tussen de Belgian Esports Federation en Basketball Belgium is het product van de digitalisatie in het basketbal en de gemeenschappelijke waarden die we delen. Er zit talent in België, dus hopen we zo ver mogelijk te geraken in deze competitie.”

Ook Stefan Garaleas, secretaris-generaal van Basketball Belgium, is positief. “Bij Basketball Belgium willen we innovatief zijn en met een open blik nieuwe trends volgen. We zijn dan ook blij en fier dat we de eLions als nieuwe nationale ploeg kunnen toevoegen aan onze basketbalfamilie. We kijken ernaar uit om onze eLions binnenkort voor het eerst op het digitale terrein aan de slag te zien!”

Bron: Basketball Belgium

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u