Met ingang van 1 juli 2021 neemt Arthur Goethals de rol op zich als strategisch adviseur van de Raad van Bestuur van ULEB, de koepelorganisatie die 11 Europese basketbal profliga’s vertegenwoordigt.

De benoeming loopt tot het einde van de termijn van voorzitter Tomas Van Den Spiegel in oktober 2024. Arthur Goethals heeft een lange staat van dienst op verschillende niveaus binnen het Europese basketbal.

Zijn benoeming binnen ULEB valt samen met het einde van zijn termijn als voorzitter van de Pro Basketball League, een functie die hij vanaf september 2015 bekleedde en waar hij een drijvende kracht was achter de overgang naar de BeNeLeague, de pas opgerichte Belgisch-Nederlandse grensoverschrijdende competitie die in september 2021 haar openingsseizoen zal beginnen. Van 2007 tot 2015 was hij voorzitter van FILOU Oostende.

Gedurende zijn carrière heeft hij ook verschillende posities bekleed binnen het Europese basketballandschap. Zo was hij voorzitter van het media- en marketingcomité van de Basketball Champions League en was hij tot voor kort lid van de raad van bestuur van de Basketball Champions League. Hij was ook 4 jaar lid van de FIBA Europe Board.

Zijn rol binnen ULEB (www.uleb.com)  zal voornamelijk bestaan uit het adviseren van de voorzitter en de Raad van Bestuur op verschillende gebieden, het onderhouden van contacten met verschillende stakeholders binnen het Europese basketbal en het prospecteren van nieuwe potentiële lidmaatschappen en partnerships voor de organisatie.

Tomas Van Den Spiegel,  voorzitter ULEB, geeft wat uitleg bij de benoeming: “ULEB als organisatie is verheugd om de heer Goethals als strategisch adviseur toe te kunnen voegen aan haar Raad van Bestuur. Als voormalig captain of industry binnen de retail business en bestuurslid in het basketbal zowel op club, liga als Europees niveau, zijn wij ervan overtuigd dat zijn ervaring ULEB zowel op korte als op lange termijn ten goede zal komen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u