Salim Kediambiko kreeg bij Filou Oostende zijn kans in de EuroMillions Basketball League.

Filou Oostende heeft af te rekenen met tien coronabesmettingen. Door het veranderde protocol worden geen wedstrijden meer uitgesteld.

Dat biedt de nodige kansen aan de youngsters. Salim Kediambiko is één van hen. “Tot mijn verbazing was ik zelfs starter in de wedstrijd tegen Kangoeroes Basket Mechelen”, vertelt Salim Kediambiko aan KW.

“Met in het achterhoofd het feit dat ik in anderhalf jaar geen match meer had gespeeld, was er toch wat onzekerheid. Trainen doe ik natuurlijk wel. Ik had met corona bij de tweede lockdown de keuze: volop meetrainen met de eerste ploeg of naar huis gaan. Ik was maar al te blij te kunnen en te mogen blijven. Zelfs op vrije dagen blijf ik trainen, heel vaak shotten en werken op techniek.”

“De eerste minuten wedstrijd waren heel intens. De coach haalde me er even af en daarna ging het zoals ik het had gewild. De stress was weg en ik kon volle intensiteit blijven spelen. Ik stond zelfs 32 minuten op het veld. Al besef ik dat ik nog veel moet bijleren om een volwaardige speler te worden op dat niveau.”

“Hopelijk kan ik volgend seizoen verder met de fanion One blijven meetrainen en volle matchen spelen met de tweede ploeg. Ik wil zeker nog stappen vooruit zetten omdat ik voel dat ik het niveau zal aankunnen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u