Laura Henket speelt volgend seizoen bij Sparta Bertrange in Luxemburg.

“BBC Sparta is verheugd de komst van voormalig Belgisch international Laura Henket voor onze vrouwenploeg aan te kondigen”, zo vermeldt de club op hun sociale media.

“Laura is 23 jaar oud en 1m84 lang. Ze speelde op hoog niveau professioneel basketbal voor VOO Liège Panthers in Top Division Women in België vorig seizoen, was tweede beste scorer van de competitie en werd tweede in de MVP ranking van belgian player of the year.”

“Laura had een gemiddelde van 14,3 ppg – 7 rpg en 1,6 apg in de competitie en 13,4 ppg – 5,6 rpg en 1,3 apg in de Eurocup. Volgend seizoen zal Laura niet meer als profspeelster spelen, maar als fysiotherapeute in Luxemburg aan de slag gaan, samen met onze clubfysio Claude Thomé.”

“We zijn er trots op dat Laura ons damesteam komt versterken en zal helpen om een competitief team te ontwikkelen voor volgend seizoen en de toekomst.”

Foto Facebook Sparta Bartreng

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u