Stijn Stevens zal volgend seizoen spelen bij Basket SKT Ieper in eerste provinciale. Hij maakt de overstap van Gent Hawks in Top Division One.

“Afgelopen 20 jaar stond basket altijd op de nummer 1 bij mij”, vertelt Stijn Stevens aan Basket360. “Maar volgend jaar zal dat niet langer zo zijn. Mijn Personal Training zaak Y-MIND te Ieper is te groot geworden om 4 à 5 avonden per week niet aanwezig te zijn.”

“Ik leid een team van 4 Personal Trainers en 2 bootcamp trainers. Dat vraagt dus ook wel wat organisatie en mijn aanwezigheid. Dat is dan ook de enige reden dat ik me 1 jaar ga focussen op het uitbouwen van mijn zaak. Binnenkort zal zelf meer duidelijkheid komen over uitbreidingen.”

“Dat eerste provinciale een heel stuk lager is dan het niveau van de laatste jaren vind ik niet erg. Volgend jaar staat basket voor mij als ontspanning op de agenda. Dit zal dan ook maar voor 1 jaartje zijn normaal. Thuiswedstrijden om 16u klinkt dan ook als muziek in de oren.”

“Wat ik na 1 seizoen zal doen? Daar heb ik nu zeker nog geen zicht over. Of ik zal doorschuiven? Wie weet, maar daar denk ik nu zeker niet aan. 3x trainen in de week zal er alvast niet inzitten dit seizoen.”

“Ook is het super om terug met ploegmaten van 10 jaar geleden terug samen te spelen. Met Vermeersch, Boudry en Van Eecke speelde ik in de jeugd en met de coach Stijn Noppe speelden we samen in eerste provinciale.”

“Mijn doel voor volgend jaar is duidelijk, ik ben en blijf een competitiebeest. Zo hoog mogelijk eindigen met deze ploeg is het doel, alsook de jonge talenten die in deze ploeg terechtkomen bijleren.”

“De ploeg beter maken op het veld met mijn ervaring en hopelijk ook fysisch met de faciliteiten die ikzelf heb bij Y-MIND kunnen daar zeker bij helpen. Ondertussen hebben zelfs al enkele ploegmakkers de weg naar Y-MIND gevonden. Van mij mag de voorbereiding starten, we liggen nu al lang genoeg stil.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u