De One van Gent-Oost Eagles gaat naar eerste landelijke, de Two naar eerste provinciale.

“We kregen vandaag de bevestiging van Basketbal Vlaanderen dat onze heren A volgend seizoen in 1e landelijke zullen spelen”, staat op de website van de club te lezen.

“Na het afhaken van Oudenaarde & Gembloux in TDM2 en Aalter in L1 kwamen er enkele vrije plaatsen in de hogere afdelingen. Om deze op te vullen werd door Basket Vlaanderen een klassement opgemaakt voor eventuele extra stijgers gebaseerd op het eindklassement 2019-2020.”

“Gent-Oost Eagles A stond hierin als 2e gerangschikt na 2B|Safe Tienen dat sowieso de plaats van Aalter zal overnemen in 1e landelijke. Door het feit dat Phantoms Boom (L1) één van de vrijgekomen plaatsen inneemt in TDM2 komt er dus met onze heren A nog een extra stijger.”

“We zijn heel erg tevreden met deze grote stap die we als club kunnen zetten en hopen komend seizoen het behoud te verzekeren in deze sterke reeks. Nooit eerder speelde onze A-ploeg op dit niveau, dus dit wordt zeker en vast een hele uitdaging voor de spelers waarbij ze de steun van onze trouwe achterban meer dan ooit nodig zullen hebben.”

“Met Zottegem A, LDP Donza B en Hansbeke A staan er alvast 3 erg leuke derby’s op het programma. Daarnaast ontmoeten we ook opnieuw Racing Brugge, waarmee we de voorbije jaren pittige duels uitvochten.”

“We kregen vandaag ook de bevestiging van Basketbal Vlaanderen dat onze heren B volgend seizoen in 1e provinciale zullen spelen”, gaat het verder.

“Na het afhaken van Oudenaarde & Gembloux in TDM2 en Aalter in L1 kwamen er enkele vrije plaatsen in de hogere afdelingen. Om deze op te vullen werd door Basket Vlaanderen een klassement opgemaakt voor eventuele extra stijgers gebaseerd op het eindklassement 2019-2020.”

“Gent-Oost Eagles B stond hierin als 2e gerangschikt in 2e provinciale, na Helios Zottegem B dat besliste om niet te promoveren. Net als voor onze heren A zijn we erg tevreden met deze grote stap die onze heren B kunnen zetten en hopen we dat ze in 1e provinciale het behoud weten te verzekeren.”