Op basis van de beslissingen door het Overlegcomité van 14 april 2021 veranderen een aantal zaken vanaf 8 mei. Dat werd bekrachtigd door een ministerieel besluit op 7 mei.

We kunnen outdoor ongeacht de leeftijd sporten met contact in groepen van maximum 25 personen.

We volgen nieuwe informatie vanuit het federale niveau op de voet en zorgen voor een eventuele update van deze basisregels van zodra deze info beschikbaar is. In het kort gelden volgende regels vanaf 8 mei:

Voor kinderen tot 13 jaar

  • Bij voorkeur sport je outdoor.
  • Outdoor en indoor trainen met contact (oefen- en wedstrijdvormen) is toegestaan. Dit kan indoor in een groep van maximum 10 personen en outdoor in een groep van maximum 25 personen. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum aantal personen.
  • Wedstrijden met deelnemers van verschillende sportgroepen of clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
  • We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor jongeren vanaf 13 jaar (°2007) tot en met 18 jaar (°2002)

  • Indoor sporten is niet toegestaan.
  • Outdoor, en in zwembaden, is trainen met contact toegestaan, in een groep van maximum 25 personen in georganiseerd verband. Sportbegeleiders worden niet meegerekend in dat maximum van 25 personen. Contact is enkel toegestaan voor zover dit noodzakelijk is door de aard van de sport. Sporten in niet-georganiseerd verband kan volgens de regels van het samenscholingsverbod (max. 10 en zonder contact)
  • Wedstrijden met deelnemers van verschillende clubs (tornooien, competitie, interclub, …) zijn niet toegestaan.
  • We adviseren om voor 1 buitenschoolse activiteit of hobby te kiezen. Zo beperk je het aantal groepen waarin je samenkomt en verminder je het risico op verspreiding van COVID-19.

Voor personen vanaf 19 jaar (°2001 of vroeger)

  • outdoor sportactiviteiten met maximum 10 personen in niet-georganiseerd verband zijn toegestaan, op voorwaarde dat de afstandsregels (1,5m) steeds worden gerespecteerd en volgens de regels op het samenscholingsverbod. Outdoor sportactiviteiten in georganiseerd verband zijn mogelijk met maximum 25 personen, met contact en exclusief begeleiders.
  • In instructiebaden en sportbaden is trainen in een georganiseerde context toegestaan voor groepen van maximum 25 personen (sportbegeleider inbegrepen) met contact. In niet-georganiseerd verband volgt men de regels van het samenscholingsverbod.  

Bron: Vlaamse Sportfederatie

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u