Marjorie Carpréaux koos voor volgend seizoen een buitenlands avontuur bij het Poolse Poznan.

“Het is een professionele club die de nodige middelen heeft”, zegt Marjorie Carpréaux aan L’Avenir.

“Ze hebben twee Amerikanen, twee Europeanen en één van hun spelers teruggehaald. Zij zijn ook zeer actief in de opleiding van jongeren. Dit seizoen eindigde de club op het kampioenschap net achter clubs als Polkowice en Krakow die in de Euroleague spelen. Ik hoop trouwens dat we de Eurocup kunnen spelen.”

Carpréaux doet dit nieuwe avontuur als eerbetoon aan haar vader die vorig jaar overleden is. “Ik wil het voor hem doen. Het was het juiste moment. Ik denk dat ik zowel in Braine als in het Belgisch kampioenschap alles gedaan heb. Ik had een nieuwe uitdaging nodig.”

“Ik voel me fysiek op de top van mijn kunnen. Terug zijn bij de Cats is altijd een speciaal gevoel en het is geweldig. We werken hard met een zeer professionele coaching staff. Ik kan niet wachten op wat we deze zomer gaan beleven.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u