Vanaf morgen moeten onze 3×3 Belgian Lions vol aan de bak op het FIBA 3×3 Olympic Qualifying Tournament in Graz, in Oostenrijk.

Nick Celis, Thierry Mariën, Thibaut Vervoort en Rafaël Bogaerts moeten op het tornooi een Olympisch ticket zien te bemachtigen. Bryan De Valck en Jonas Foerts zijn reserve.

Op het FIBA 3×3 Olympic Qualifying Tournament zijn onze 3×3 Lions ingedeeld in een zware poule met Litouwen, USA, Zuid-Korea en Kazachstan.

De eerste twee teams uit elke poule kwalificeren zich voor de kwartfinales, die in een knock-out fase worden beslist. Enkel de top 3 van het OQT krijgt een ticket voor de Olympische Spelen. Indien de 3×3 Lions op het OQT in Graz geen ticket kunnen bemachtigen, krijgen ze misschien nog een laatste kans op het FIBA 3×3 Universal OQT, dat van 4 tot 6 juni plaatsvindt in Debrecen, Hongarije. De winnaar van dat tornooi mag immers ook nog naar de Spelen.

“Het is uiteraard een loodzware groep met onder andere landen als de Verenigde Staten en Litouwen”, zegt kapitein Nick Celis. “Toch willen we aantonen dat we onze plek op het Olympisch kwalificatietornooi verdienen. Het zijn stuk voor stuk mooie affiches en we gaan vol voor de top 2 in de poule.”

De 3×3 Lions komen voor het eerst in actie op donderdag 27 mei. Om 12u15 wordt de eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea gespeeld. Daarna volgt om 14u20 de wedstrijd tegen Kazachstan. Na een dagje rust wordt er opnieuw gespeeld op zaterdag 29 mei. Om 12u15 moeten de 3×3 Lions aan de bak tegen Litouwen en tot slot wordt de laatste poulewedstrijd om 15u35 tegen de Verenigde Staten gespeeld.

De kwartfinales, halve finales & Olympic ticket games worden op zondag 30 mei afgewerkt.

Alle wedstrijden zijn live te volgen via het Youtube-kanaal van FIBA 3×3.

Selectie 3×3 Lions
Nick Celis (Kangoeroes Mechelen – 32 jaar)
Thierry Mariën (Basket Willebroek – 28 jaar)
Thibaut Vervoort (Basics Melsele-Beveren – 23 jaar)
Rafaël Bogaerts (Gembo Borgerhout – 27 jaar)
Bryan De Valck (reserve) (Oxaco Boechout – 25 jaar)
Jonas Foerts (reserve) (Kangoeroes Mechelen) (24 jaar)

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u