ZZ Leiden pakte met een clean sweep de Nederlandse titel ten nadele van Heroes Den Bosch.

ZZ Leiden wordt gecoacht door Geert Hammink, een voormalige NBA-speler.

“Het voelt natuurlijk fantastisch”, zegt Hammink aan Omroep West. “Niemand wordt onterecht kampioen in een best-of-five-serie. Wij zijn zelfs terecht en overtuigend kampioen geworden.”

“We zijn negen maanden geleden met het bestuur begonnen om het team samen te stellen. Die mannen hebben vervolgens fantastisch hard gewerkt. Ze hebben continu geluisterd naar de onzin die ik uitkraamde.”

“Dat is geresulteerd in blijdschap, medailles en bekers. Het zijn de spelers die het hebben gedaan. Ik kan met niet herinneren dat ik donderdagavond een basket, rebound of stop heb gemaakt. Sowieso het hele seizoen niet. Het is allemaal gedaan door de spelers.”

Foto website ZZ Leiden Marjavan Tilburg

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u