Er werd door de basketbalbond geloot voor de Beker van België. Hoog tijd om de coaches van Top Division aan de tand te voelen.

Basket Sijsele speelt voor de Beker van België in poule D. Royal IV Brussels, BBC Geel, BT Hasselt en Namur-Belgrade maken deel uit van deze voorronde.

“De ploeg van Basket Sijsele is helemaal rond”, vertelt Tibo T’Joncke aan Basket360.

“Ze bestaat uit Ruben De Baene, Ruben De Pourcq, Tibo De Coessemaeker, Donny Dewulf, Vince Arschoot, Wout Verborgt, Julian Delplancq, Viktor Buysse, Leigh Enobakhare en wordt aangevuld met jongeren Colin Arschoot, Jelle Van Ryckeghem en Remy Campaert.”


BE_Email_500x500

“De nieuwe bekerformule kondigt zich attractief aan, zeker voor ploegen uit TDM2. Dankzij de poules zijn we verzekerd van minstens 4 kwalitatieve wedstrijden met inzet. Dit vormt een mooie en sportief interessante aanloop richting de competitie, zeker na de lange onderbreking.”

“Kansen inschatten is momenteel moeilijk en is aangezien ik de samenstelling van de tegenstanders op dit moment nog niet voldoende ken, is dat koffiedik kijken.”

“Niemand beschikt over een glazen bol, maar zoals de media de cijfers nu weergeeft, ziet het ernaar uit dat we op een normale manier aan de voorbereiding en aan het seizoen zullen kunnen beginnen.”

“Ik hoop écht dat dit effectief zo zal zijn en dat er nadien geen verplichte onderbrekingen meer opgelegd worden omwille van Covid.”

“De invloed van het jaar zonder competitie zal zich zeker laten merken. Het is aan iedereen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de heropstart, dit geldt zowel voor clubbesturen, maar ook voor spelers en coaches.”

“Hopelijk vinden de supporters ook snel de weg naar de zalen terug, zodat we terug voor volle zalen kunnen spelen.”

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u