Er werd door de basketbalbond geloot voor de Beker van België. Hoog tijd om de coaches van Top Division aan de tand te voelen.

LPD Donza speelt voor de Beker van België in poule A. Basket Tongeren, Basket Willebroek, Ninane en Basics Melsele-Beveren maken deel uit van deze voorronde.

“De poules zijn een goede formule en ze zorgen ervoor dat je competitieve wedstrijden hebt tegen kwalitatieve tegenstanders”, vertelt Kenneth Desloovere aan Basket360.

“De aantrekkelijkheid is vergroot gezien de eersteklassers een ronde vroeger instappen. Zo wordt het voor veel ploegen wel realistischer om een affiche binnen te halen tegen een profploeg omdat je een ronde minder moet overleven. Zo’n wedstrijden is voor heel wat clubs en spelers wel een leuke ervaring natuurlijk.”

“De invloed van corona is voor alle ploegen en spelers dezelfde. Het is afwachten hoe traag of hoe snel we opnieuw in een bepaald ritme gaan kunnen geraken. Ik heb geen idee hoe lang dat zal duren, maar we gaan niets forceren. Het zal cruciaal zijn om de lichamen weer in een competitiemodus te krijgen na zo’n lange pauze. Stap voor stap opbouwen en we zien wel waar we uitkomen.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u