Afgelopen seizoen was voor de sportclubs in het algemeen, maar zeker ook voor de sportliefhebbers een moeilijk jaar. 

Om de beleving van de finale toch enigszins mogelijk te maken heeft Filou Oostende nu een groot ledscherm van 16m2 opgesteld aan de buitenkant van de Versluys Dôme.

Hierdoor kunnen vooraf geregistreerde supporters – al zittend en coronaproof – de match volgen vanop het terras van de Filou Sportsbar. 

“Tijdens de halve finale hebben we dit uitgetest voor 100 mensen en alles is prima verlopen. Voor de finale kunnen we het terras nu volledig benutten en zo toch een deel van de sfeer laten proeven”, zegt Marie De Clerck, algemeen directeur van de club.

De matchen werden in overleg met de Pro Basketball League speciaal naar 20u vervroegd omdat de horeca nog steeds gesloten wordt om 22u. Voor de match van donderdag 3 juni, zaterdag 5 juni en maandag 7 juni dien je geregistreerd te zijn en ben je welkom met maximum 4 personen per tafel. Registratie kan via de website van Filou Oostende.  

“Voor supporters waren de afgelopen matchen alvast een blij weerzien met elkaar en met de spelers. Die kwamen direct na het einde van de thuiswedstrijd vanop afstand het publiek nog even groeten.”

“Ook voor hen is het emotioneel niet altijd makkelijk om voor een lege zaal te spelen. Ook zij snakken naar de sfeer van de thuiswedstrijden en een zingend publiek.”

Bron Filou Oostende, Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u