Antwerp Giants werd maandagavond door Mons Hainaut uitgeschakeld in de halve finale van de play-offs.

Voorzitter Björn Verhoeven maakte voor de supporters een analyse van het seizoen.

Beste Giants,

Op het moment dat ik dit schrijf is het maandag 31 mei, 22 uur. De spelers van Telenet Giants Antwerp hebben vanavond alles gegeven om een plaats te veroveren in de finale van de play-offs, maar het mocht niet zijn. Onder meer het ontbreken van Niels De Ridder en het uitvallen van Sterling Gibbs waren er in de vierde quarter net te veel aan en maakten dat we ons tegen een sterk Bergen jammer genoeg niet konden plaatsen voor een derde opeenvolgende titelfinale.

Hiermee sloten we meteen ook een moeilijk seizoen af. Een seizoen dat sportief gekenmerkt werd door misschien net iets teveel wijzigingen in de spelerskern, maar gelukkig ook door een aantal belangrijke lichtpunten. Ik denk dan vooral aan het doorbreken van jonge talenten als Vrenz Bleijenbergh, Niels De Ridder en Niels Van den Eynde. Maar ook aan het feit dat we er in een moeilijk jaar – met corona en zonder onze trouwe supporters en sympathisanten in de tribunes – toch in geslaagd zijn de halve finales van de EuroMillions play-offs te halen!

We tanken vertrouwen en zullen er, samen met de sportieve staf, de komende maanden alles aan doen om een sterk team samen te stellen waarmee we de vernieuwde competitieformule van de Belgisch-Nederlandse BNXT League kunnen aanvatten alsook een nieuwe Europese campagne! Nieuws over het verlengen van de abonnementen volgt kortelings.

Ook voor onze jeugd- en breedtesportploegen zit dit ongewone basketbaljaar er bijna op. De trainingen lopen stilaan ten einde en wij richten ons vizier dan ook al ten volle op het seizoen 2021-2022. De nieuwe speelkalenders zijn klaar en ook alle coaches en coördinatoren zijn gekend. Onze ploegen zullen hun activiteiten heropstarten rond midden augustus, maar vooraleer het zover is zijn er natuurlijk nog onze Antwerp Giants basketbalkampen!

Geniet de komende weken van het mooie weer, een terrasje en het weerzien van vrienden en kennissen die je mogelijk lang hebt moeten missen.

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u