Op donderdag 10 en zaterdag 12 juni kan je de Belgian Cats voor het eerst sinds lang opnieuw live in de zaal aan het werk zien. Er worden respectievelijk 550 en 700 toeschouwers toegelaten tijdens een test event in samenwerking met de Vlaamse Overheid.

Het zal de eerste keer zijn dat een indoor event meer dan 500 fans zal verwelkomen. Tickets zijn vanaf woensdag 2 juni om 10u00 te koop op www.basketballbelgium.be/tickets

Na het succesvolle drieluik oefenwedstrijden tegen Servië, Puerto Rico en Nigeria, stapten de Belgian Cats vrijwel meteen op het vliegtuig richting Spanje, waar in Cordoba een trainingskamp wordt gehouden. De ploeg reist op zondag 6 juni terug naar België, om zich dan op te maken voor de laatste oefenwedstrijden in de voorbereiding op het EK.

Die oefenwedstrijden worden op 10 en 12 juni gespeeld. Via een testevent zal er op die wedstrijden ook opnieuw publiek in de zaal aanwezig mogen zijn.

Op donderdag 10 juni oefent de ploeg van Philip Mestdagh tegen Griekenland, voor 550 toeschouwers. Op zaterdag 12 juni wordt nogmaals tegen Griekenland gespeeld, maar deze keer voor 700 toeschouwers. Op maandag 14 juni vertrekken de Cats naar het Europees Kampioenschap in Strasbourg. 

Maatregelen op het testevent

De wedstrijden worden in samenwerking met de Vlaamse Overheid georganiseerd als experiment, om te meten wat het effect is van een grote groep mensen op de luchtkwaliteit binnen een bepaalde ruimte. Het toegelaten aantal mensen werd door experts vastgelegd, a.d.h.v. het volume van de zaal & de ventilatie. 

Iedereen ouder dan 6 jaar worden verzocht ter plaatse een sneltest af te leggen, waarvoor best tijdig in de zaal wordt aangemeld. Daarnaast zal er ook geklonken kunnen worden op het einde van de EK-voorbereiding, in regel met de geldende horecamaatregelen.

Het testevent wordt mede mogelijk gemaakt door het Kabinet van Vlaams viceminister-president bevoegd voor Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand, de Vereniging voor Sport- en Keuringsartsen (SKA)/ Gezond Sporten Vlaanderen, VITO/WTCB, Mensura, UZgent en de Pro Basketball League. 

Ticketverkoop

Tickets voor de oefenwedstrijden tegen Griekenland zijn vanaf woensdag 2 juni om 10u00 te koop op www.basketballbelgium.be/tickets

De ticketprijzen zijn als volgt:

  • €15 voor +12 jarigen
  • €8 voor -12 jarigen

Bron: Basketball Belgium, Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u