Na de nipte uitschakeling op het FIBA 3×3 OQT in Graz vorig weekend, hebben de 3×3 Belgian Lions dit weekend een nieuwe kans op Olympische kwalificatie.

Op het FIBA 3×3 UQT in Debrecen wordt namelijk het laatste Olympisch ticket voor de Spelen in Tokio uitgedeeld.

Slechts zes landen zijn nog in de running voor het allerlaatste plaatsje op de Olympische Spelen: Oekraïne, Mongolië, Slovenië, Hongarije, Roemenië en onze 3×3 Lions. In de poulefase werd België ingedeeld met Slovenië en Oekraïne. De winnaar van de poule stoot door naar de halve finale, de nummer 2 speelt een kwartfinale tegen de nummer 3 van de andere poule en omgekeerd. De winnaars van de halve finale spelen op zondagavond de finale, met als inzet kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio.

De selectie van onze 3×3 Lions blijft dezelfde als die die je op het OQT in Graz aan het werk kon zien. Met Nick Celis, Thierry Marien, Thibaut Vervoort en Rafaël Bogaerts moet een plek op de Spelen worden afgedwongen.

De poulewedstrijden worden morgenavond afgewerkt. De 3×3 Lions nemen het om 18u00 op tegen Oekraïne en om 20u10 tegen Slovenië. De eindfase van het tornooi staat op zondag 6 juni gepland, met vanaf 16u00 de kwartfinales, 18u15 de halve finales en 20u00 de finale.

Bron Basketball Belgium

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u