Filou Oostende gaat op zoek naar zijn tiende landstitel op rij in de EuroMillions Basketball League.

In de finale van de EuroMillions Basketball League staat Filou Oostende tegenover Mons-Hainaut. Wie drie keer wint mag zich de laatste kampioen van de EMBL noemen.

“Er is geen favoriet. Ik zie twee evenwaardige teams, weliswaar met heel verschillende speelstijl en invulling”, zegt Johan Vande Lanotte aan De Morgen.

Vooral onder de borden zou Mons Oostende wel eens pijn kunnen doen. Oostende zocht en vond tot drie keer toe een opvolger voor de geblesseerde Welsh, maar telkens was er een kink in de kabel.

Uiteindelijk doet Oostende het met een rotatie minder bij de grote jongens. “Op de center zitten we in een ongewone positie. Het is geen excuus, maar een vaststelling. Naast Buysschaert moet Bratanovic ons daar helpen.”

Dusan Djordjevic kan zijn tiende landstitel behalen bij Oostende maar is ook einde contract na dit seizoen. In zijn contract is nog de mogelijkheid voor een extra seizoen opgenomen.

“De optie is er. Maar er wordt tijdens de play-offs met geen enkele speler gepraat. Dus, blijft Djordjevic? Het is niet uitgesloten, maar ook niet beslist.”

Foto Bart Vandenbroucke

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u