De licentiecommissie van de BNXT League heeft vandaag de licenties toegekend voor het eerste seizoen van de BNXT League dat van start gaat op vrijdag 24 september 2021.

De 22 clubs die momenteel actief zijn in de EuroMillions Basketball League en de Dutch Basketball League hebben allen tijdig de licentieaanvraag ingediend. Alle 22 clubs krijgen een licentie voor deelname aan het eerste seizoen van de BNXT League.

Wim Van de Keere, general manager Pro Basketball League: “Door het samensmelten van beide competities, werd de licentiecommissie versterkt met een paar Nederlandse experts. Alle dossiers werden dus grondig bestudeerd en behandeld. Een groot compliment voor alle clubs die ondanks twee heel moeilijke jaren de commissie hebben overtuigd van hun business case. We richten de blik nu resoluut vooruit.”

Ramses Braakman, voorzitter Dutch Basketball League: “Door de clubs en de licentiecommissie is de afgelopen maanden ontzettend veel werk verricht in de achtergrond. We zijn verheugd dat alle clubs die in december 2020 volmondig ja hebben gezegd tegen de oprichting van de gezamenlijke league nu ook daadwerkelijke hun licentie hebben verkregen voor de BNXT League. We zijn dit project 2 jaar geleden met elkaar aangevangen en kijken met veel enthousiasme uit naar de start in september.”

Topnieuws ontvangen Ja, graag Neen, dank u